Amazon kommer til Danmark

0
1784
Amazon kommer til Danmark

Mange danske webshops ryster i bukserne – inden længe kommer amerikanske Amazon nemlig til Danmark.

Amazon er en af verdens mest værdifulde selskaber, og er i skarp konkurrence med både Apple og Microsoft om den prestigefyldte titel. I USA står Amazon for en stor del af internethandlen og i Tyskland er Amazon oppe på 40% af e-handlen, på trods af at de kun har haft en tysk webshop siden 2015. I Danmark står Amazon for et par procent af den samlede e-handel – primært gennem den tyske hjemmeside.

Hvornår kommer Amazon?

Ingen ved det, men absolut alle taler om det. Med store Amazon-lagre i nordtyskland og rygter om ejendomsopkøb i Sverige, kan det ikke vare længe. Dog troede mange at Amazon ville åbne i Danmark i 2018, men her i 2019 er der stadig ikke sket noget. Men der er nok ikke længere nogen tvivl om at Amazon kommer til at åbne i Danmark inden for nærmeste fremtid.

Amazon er en stor konkurrent

Små danske webshops frygter derfor Amazons indtog i Danmark. Som man har set det i andre lande, er en gigant som Amazon en for stor konkurrent til mange mindre online butikker, der derfor må lukke. Når Amazon gør sit indtog har de små webshops derfor et valg: kæmp imod eller sælg produkterne gennem Amazon.

Vælger butikkerne den sidste mulighed, skal de være forberedt på at miste en del af profitten til udbyderen. Men det er måske en lille pris at betale, frem for fuldstændig at miste sine kunder?

Smid et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here