Bæredygtighed kan være godt for privatøkonomien

0
1693
solenergi

At investere bæredygtigt handler primært om at stille krav til de virksomheder, der forvalter ens penge. Det er krav om social og etisk ansvarlighed, miljø og menneskerettigheder. Vi stiller i stigende grad krav til flere aspekter af vores liv, og derfor også til vores privatøkonomi.

Flere og flere virksomheder er begyndt at indtænke bæredygtighed i deres investeringer og tilbud til kunder. I takt med at at bæredygtighed lægger flere på sinde, får flere øjnene op for de mange muligheder der er i at bruge sine penge på en mere bæredygtig måde. Der er en del aspekter af privatøkonomien, der kan gøres mere bæredygtige.

Pension og investeringer

Mange er ikke klar over hvordan ens pensionsopsparing investeres, og det kan være en jungle at finde ud af, da det ikke altid er lige nemt at gennemskue. Men nogle virksomheder som Matter Pension og Merkur Andelskasse har besluttet sig for udelukkende at investere bæredygtigt. Det betyder ingen investeringer i tobak og våbenproduktion, og flere investeringer i grøn energi.

Men er der penge i at investere bæredygtigt? Nogle siger nej, da de mener at der er et større afkast i traditionelle investeringer. Langt de fleste ser dog et stort vækstpotentiale i bæredygtige virksomheder.

Bæredygtig hverdag

Bæredygtighed er blevet en del af mange danskeres bevidsthed. Vi fokuserer i højere grad på bæredygtige valg i forhold til forbrug og investeringer, og det er ikke kun miljøet der tages hensyn til. Danskerne kan ikke længere lukke øjnene for uansvarlige virksomheder, krænkelser af rettigheder og andre uetiske handlinger. Alt dette har indflydelse på hvor danskerne lægger deres penge. Det er dog stadig primært den yngre generation der lever bæredygtigt. Den ældre generation fortsætter som hidtil med deres forbrugsvaner og mønstre.

Når bæredygtighed kan være godt for privatøkonomien, betyder det at det ikke behøver at have en negativ konsekvens for ens pengepung at foretage bæredygtige valg. Hvis fremtiden er bæredygtig, er det en god idé at komme i gang nu.

Smid et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here