Sådan sparer du penge i hverdagen

0
1197

De fleste vil gerne have flere penge mellem hænderne i hverdagen. Uden at vinde i Lotto eller skifte til et job med en højere løn, er den nemmeste mulighed at begynde at kigge sit forbrug igennem i sømmene.

Madbudgettet

Madbudgettet er en af de helt store poster, men også her at der relativt nemt kan spares en del penge om måneden. Tag et kig på hvad pengene bruges på. Spiser i meget takeaway? Køber dyre bøffer og mærkevareprodukter, når det ikke er nødvendigt?

Det kræver desværre mere tid at lave maden fra bunden end at købe takeaway, men der er også en del fordele ved det. Du bestemmer helt selv hvad der er i maden og hvordan den skal laves. Derudover er det en del nemmere at spise sundt, når du selv laver maden og kan styre mængderne.

Kig også efter tilbudsaviser og planlæg dine indkøb. Undgå dyre fejlkøb, og undgå at handle ind hver dag, da der ofte sniger sig for meget med ned i kurven. Ved at lave et madbudget og handle ind til en uge ad gangen, slipper du for at stå sulten nede i Netto kl. 18 og ikke kunne beslutte hvad aftenens menu skal bestå af.

Abonnementer

De fleste af os har en del abonnementer, vi trofast betaler for hver måned. Men behøver vi virkelig dem alle? Gå abonnementerne efter i sømmene og se hvor du kan skære fra, og hvilke du måske kan nedjustere til en mindre pakke.

Måske behøver du ikke den store TV-pakke med 60 kanaler? Måske er det ikke strengt nødvendigt med en måltidskasse eller fire forskellige streamingtjenester. Kan dit fitnessabonnement blive billigere andre steder?

Det samme princip gælder også for forsikringer. Det er ikke alle der rejser uden for Europa hvert år, så måske behøver du ikke betale for en rejseforsikring der dækker hele verden. Det kan også være at summen af dit indbo er sat alt for højt. Det kan godt betale sig at kigge det efter, og indsamle nogle tilbud fra andre firmaer.

Køb brugt

Du kan spare mange penge ved at købe brugt frem for nyt. Du kan finde alt lige fra bøger, tøj, møbler, elektronik, cykler, biler og meget mere på nettet. Ofte kan du spare rigtig gode penge, og finde nogle ting der absolut ikke fejler noget, men som bare leder efter en ny ejer.

Gør dig selv den tjeneste at kigge på DBA.dk og Facebook Marketplace inden du køber noget fra nyt. Måske er der lige det du leder efter derinde. Nogle gange skal de have en kærlig hånd, men så kommer tingene også med en god historie.

Spar på elregningen

Du kan faktisk spare en hel del om året på din elregning, hvis du foretager nogle ændringer i din husholdning. Udskift alle pærer med LED-pærer og find hårde hvidevarer med en god energimærkning. Det kan være at de ikke er de billigste lige nu, men på længere sigt vil det være en god investering.

Det kan spare dig for en del penge om året at kigge efter energimærker, og det løber op i sidste ende når elregningen kommer.

Smid et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here