En sundere livsstil

0
1261

En sundere livsstil betyder ikke nødvendigvis at du har et ønske om at tabe dig, men derimod at du gerne vil være sundere og have mere energi i hverdagen. For at opnå det er der en del parametre, der skal justeres på. Husk også at en livsstilsændring ikke er et hurtigt vægttab, men derimod mange vaner der skal brydes og ændres. Derfor sker det ikke med det samme, og du kan måske ikke se fysiske resultater, men derimod vil du ret hurtigt kunne mærke en forskel i kroppen.

Søvn

En sund livsstil starter med søvnen. Søvn er enormt vigtigt for os, da det er her både kroppen og hjernen oplader og får den hvile den har brug for, for at kunne præstere i hverdagen.

Det er dog forskelligt hvor meget søvn den enkelte har brug for, og der kan være faktorer som små børn eller skiftende arbejdstider der har indflydelse på søvnen. Det faste råd er dog at satse på at få omkring 8 timer, og det er endnu bedre hvis du kan stå op og gå i seng på nogenlunde samme tidspunkt hver dag. Også i weekenden.

Motion

Motion er endnu en af de helt basale ting, der er vigtige for at kroppen og hjernen fungerer optimalt. Vi skal gerne røre os hver dag, men det behøver ikke være høj intensitetstræning, det kan også være en lang gåtur, cykeltur, yoga eller havearbejde. Alt tæller!

Motion holder kroppen i gang og får blodet til at pumpe. En aktiv livsstil holder kroppen ung og frisk, og sørger for en frisk glød i huden og mere energi i hverdagen.

Kost

Vi kan ikke snakke sund livsstil uden at snakke om kost. Med kosten kan du opnå virkelig gode resultater, og det kan vi ikke understrege nok. Den rette og sunde kost giver dig de vitaminer og mineraler du har brug for, og kan give dig god energi til hele dagen, uden at du går helt sukkerkold.

Hvad du har brug for i kosten er meget forskelligt fra person til person. Hvis du træner meget en dag har du naturligvis brug for mere energi end andre dage. Nogle reagerer også kraftigt på koffein eller sukker, og kan derfor med fordel skære ned på det i deres kost, og få mere styr på de store udsving i energi.

Vitaminer og mineraler

Selvom en varieret kost giver dig alt det kroppen har brug for, kan du med fordel supplere med vitaminer og mineraler. Alt efter hvad du har problemer med i din hverdag, kan du finde et kosttilskud eller nogle vitaminpiller, der kan afhjælpe problemet. Lav noget research og tal med din læge, så kan I sammen finde ud af hvad du mangler af vitaminer og mineraler.

Ingen stress

Stress har en stor betydning når det kommer til sundhed. Stresshormonet kortisol har en negativ effekt på kroppen, og langvarig kortisolpåvirkning af kroppen kan ende med at skade kroppen. Stress kan gøre dig ængstelig, påvirke din hukommelse, koncentration og give humørsvingninger. Derfor er det utroligt vigtigt at fokusere på at holde kroppens stressniveau nede.

Det kan du gøre ved at undgå rygning, alkohol, koffein og sukker, der også går ind og stimulerer kroppen. Slap af med blid yoga, mindfulness, søvn og kvalitetstid sammen med familie og venner.

Sex

Der er ingen tvivl om at et godt sexliv er utrolig godt for sundheden.

Der er flere gode årsager til at sex er godt for sundheden:

  1. Det sænker stressniveauet
  2. Det giver dig et sundt hjerte
  3. Nedsat risiko for kræft
  4. Du kommer i form
  5. Det forebygger depression

Som du kan se, er der flere gode grunde til at give den ekstra gas i sengen. Vil du gerne have lidt inspiration kan du finde en masse gode guides på Erotiko.dk

Smid et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here