Gør din bolig mere værd

0
1281

Skal du til at sælge din bolig? Det er en lang og hård proces at sælge og købe boliger, og derfor skal du naturligvis have den bedste pris for dit hjem. Men nogle gange kan salgsprocessen trække ud i langdrag og du er måske allerede flyttet til noget nyt. Det lider hjemmet desværre under, og det ubeboede og forsømte hjem trækker ikke ligefrem køberne frem.

Men med få ændringer kan du faktisk få værdien af din bolig til at stige. Købere har ikke særlig god fantasi, og det er derfor vigtigt at de ikke skal forestille sig, hvor pænt huset ville være hvis haven ikke var overgroet eller væggene fyldt med afskallet maling. De skal derimod se det med deres egne øjne.

Derfor er det vigtigt at boligen er sat i stand og er præsentabel, når potentielle købere kommer for at se på det. Og der er faktisk en hel del du som sælger kan gøre for at køberen bliver interesseret, og er villig til at byde mere for boligen end du har bedt om.

Mal, slib gulve og andre mindre renovationer

Du skal selvfølgelig ikke ud og investere i en omfattende renovation af en bolig, du alligevel skal flytte fra. Men ser boligen slidt og forsømt ud, så er det det eneste som potentielle købere vil se.

Derfor skal du sørge for at male, slibe gulve og andre mindre renovationer der kan gøre en kæmpe forskel for udseendet af din bolig. Fjern slidte gulvtæpper, fix huller i facaden, giv træbordpladen i køkkenet lidt olie, eller hvad der ellers trænger til en kærlig hånd. Det kan godt betale sig at fixe alle de små irritationsmomenter inden boligen skal vises frem. De fleste købere er meget opmærksomme, og kan ikke lide at se noget, der burde være i orden.

Opdatér indretningen

Din boligs indretning betyder også noget for det helhedsindtryk din bolig giver. Det betyder ikke at indretningen behøver være topmoderne eller fyldt med dyre mærkevarer, men derimod at boligen skal være pæn, åben og indbydende. I Danmark er vi glad for hyggelige hjem, der gerne må være moderne og varme i deres indretning. Sørg for at ramme en stil som de fleste godt kan lide. Selvom de ikke køber møblerne med, er det vigtigt at vise hvad rummene kan bruges til.

Fjern slidte møbler og ryk rundt, hvis møblerne trænger til en mere optimal placering. Sørg for god belysning, pudsede vinduer, friske blomster og at der er rent og ryddeligt til fremvisningerne.

Overvej om der er andet du kunne gøre for at din bolig bliver mere attraktiv. Måske trænger køkkenlågerne eller dørkarmene til en omgang maling, eller måske skal gangen have en ny lampe og knagerække. Nogle gange er det de små ting, der gør en kæmpe forskel.

Havearbejde

Intet siger “forsømt bolig” som en have, der er helt groet til. Derfor kræver det lidt hårdt, fysisk arbejde at få haven i tip-top stand inden en fremvisning. Hækken skal klippes, ukrudtet skal fjernes, og haveaffald og andet rod skal fjernes.

Du behøver ikke lave en masse nyt, plante nye bede og blomster eller bruge en masse penge på at lave en terrasse. Haven skal signalere nye muligheder og være åben for den enkelte købers ønsker.

Smid et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here