Mår på loftet

0
920

Har du mistanke om mår på loftet? I denne artikel giver vi dig gode råd til hvordan du slipper af med din mår.

Er det en mår?

Før du starter med at bekæmpe din mår skal du naturligvis have fundet ud af om det er en mår på loftet. Når man har besøg af en mår på loftet vil det medføre en række gener som du kan søge efter for at konkludere om det er en mår.

Lugt: Måren benytter typisk et loftsrum som latrin, derfor vil der du kunne lugte og se ekskrementer.  Typisk karakteristik af ekskrementer for en mår er at de er 8-10cm lange og smalle. Udover dette vil man også kunne fornemme en lugt af urin, da den bruger urinen til at afmærke dens territorium.

Skader: Måren har en tendens til at gnave sig igennem isolering og andet gnave bart materiale. Derfor kan man med fordel undersøge materialer i det ramte område for gnavespor. Det vigtigt at påpege mange forsikringsselskaber ikke dækker over skader fra mår med mindre man har tegnet en tillægsforsikring.

Lyd: Måren er meget sky overfor mennesker og derfor vil man typisk aldrig kunne høre den om dagen hvor mennesker er mere aktive. De få gange man høre den vil det være om natten hvor man nogen gange kan høre en tumlen på loftet og i få tilfælde skrigelyde hvis den har uventede gæster.

Bekæmpelse af mår på loftet
Desværre gælder det for mange at man først opdager måren når den er flyttet ind, hvorfor det gælder om at handle hurtigt. Jo længere tid måren er på besøg jo mere skade vil den gøre. Der er mange hypoteser for hvordan man smartest fjerner en mår. Lyd, lugt, fælder og ultralyd er de typiske løsninger. Mange erfarer desværre at en mårfælde ikke virker, da dyret har en formidabel lugtesans og derved kan lugte der er fare på fære. Radio eller andre lyd instrumenter virker delvist men er desværre til stor gene for menneskene i selv samme bygning, da det skal være tændt om aftenen for at være effektivt. Ultralyd instrumenter har ligeledes også vist sig effektive dog anbefales det ikke at benyttes såfremt man har husdyr i ejendommen, da disse også bliver negativt påvirket.
Et produkt som har vist sig effektiv uden at påvirke husdyr eller mennesker er fra Maarstop.dk som har udviklet et skræmmemiddel som imitere et andet rovdyr og derfor tvinger måren væk fra loftet. Læs mere om produktet fra Maarstop og deres garanti her.

Smid et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here